Uit de kast in de kerk

UIT DE KAST IN DE KERK


Documentaire
Mijn naam is Alita Smit, ik ben 24 jaar.
Ik ben opgegroeid in een klein dorpje in Drenthe, namelijk Hollandscheveld. Van kinds af aan ging ik elke zondag naar de Hervormde Kerk.
Ik wist zelf niet veel over homoseksualiteit en het christendom, echter wist ik wel dat hier niet positief over werd gepraat.
Op 18 jarige leeftijd kwam ik uit de kast. Ik heb positieve en minder positieve reacties gekregen. Telkens als ik christelijke mensen negatief hoorde praten over homoseksualiteit deed mij dit veel pijn.
De documentaire ‘Uit de Kast In de Kerk’, ben ik begonnen uit onderliggende frustraties. Ik begreep niet waar de christenen het over hadden. Ik wist namelijk zelf heel weinig over het onderwerp. Ik kreeg een hekel aan de bijbel en aan christenen. In de documentaire ga ik op zoek naar antwoorden. Ik wil weten wat er precies in de bijbel staat en ik wil begrijpen waarom sommige christenen niet accepterend zijn over homoseksuele mensen. Ik verwacht niet dat mensen hun meningen volledig zullen aanpassen. Ik hoop wel dat mensen de meningen en verhalen van anderen proberen te begrijpen en dat het taboe zal worden doorbroken.

Lespakket
Om actief na te denken over het onderwerp is er een lespakket ontwikkelt. Het lespakket is ondersteunend aan de documentaire. Het lespakket is zeer geschikt voor mensen > 15 jr en ouder. Het zijn kleine opdrachten die worden uitgevoerd in een veilige setting. De opdrachten zijn pedagogisch verantwoord en geen van de betrokkenen wordt voor het blok gezet en in een onveilige situatie neergezet.

Andere kerken hebben dit gebruikt om speciale avonden te organiseren met betrekking tot het onderwerp en hebben het lespakket hiervoor gebruikt om extra diepte toe te voegen aan de avond.
Verder hebben kerken dit ook gebruikt voor catechisatie en voor de gehele kerkenraad om zelf meer over het onderwerp te leren.

Om dit allemaal te bemachtigen kunt u met mij bespreken of u geïnteresseerd bent in het hele pakket of alleen de documentaire. Als alles is overlegd dan krijgt u van mij het lespakket via de mail toegestuurd en de bijbehorende link met wachtwoord naar de documentaire. Op deze manier kunt u heel makkelijk de documentaire vertonen.

Prijzenlijst
Organisaties/scholen:
Complete set = Lespakket + documentaire. (eenmalig gebruik)
Verhuur lespakket = €50,-
Verhuur documentaire = €150,-
Regisseur op de avond zelf = €50,-
Totaal = €250,-
Bij eenmalig gebruik wordt het lespakket en de link van de documentaire + wachtwoord opgestuurd via mail. Dit wachtwoord zal 3 dagen geldig zijn.

Complete set = Lespakket + documentaire. (onbeperkt gebruikt)
Verhuur lespakket = €100,-
Verhuur documentaire = €300,-
Regisseur op de avond zelf = €50,-
Totaal = €450,-
Bij de complete set voor onbeperkt gebruikt wordt al het materiaal op een usb stick aangeleverd. De documentaire kan ook worden bekeken in verschillende hoofdstukken. Dit is een extra toevoeging aan het pakket.

Kerken/catechisaties
Complete set = Lespakket + documentaire. (eenmalig gebruik)
Verhuur lespakket = €25,-
Verhuur documentaire = €100,-
Totaal = €125,-

Complete set = Lespakket + documentaire. (onbeperkt gebruikt)
Verhuur lespakket = €50,-
Verhuur documentaire = €200,-
Totaal = €250,-
Studentenverenigingen
Complete set = Lespakket + documentaire. (eenmalig gebruik)
Verhuur lespakket = €15,-
Verhuur documentaire = €50,-
Totaal = €65,-

Gelinkte media
https://www.dvhn.nl/groningen/Documentaire-Uit-de-kast-in-de-kerk-21571627.html
https://www.wijdekerk.nl/single-post/2017/03/28/%E2%80%98Uit-de-kast%E2%80%99-in-de-kerk
www.facebook.com/uitdekastindekerk
http://www.gezinsbode.nl/oogtv/62081/student-maakt-docu-over-geloof-en-homoseksualiteit/
https://www.youtube.com/watch?v=xreB5Y8-YAw
http://www.gezinsbode.nl/nieuws/64222/filmmiddag-uit-de-kast-in-de-kerk/